Chocolademelk lepels voor Kerst: Het perfecte zelfgemaakte cadeau

Maak zelf chocolademelk lepels

De wintermaanden brengen gezelligheid, warmte en natuurlijk een overvloed aan lekkernijen met zich mee. Een van de favoriete drankjes tijdens de feestdagen is ongetwijfeld een heerlijke kop warme chocolademelk. Wat als je deze klassieke traktatie een beetje extra magisch kunt maken? Met chocolademelk lepels kun je niet alleen je chocolademelk verrijken, maar ook een prachtig cadeau maken voor vrienden en familie. Deze DIY is perfect voor Kerst!

Wat heb je nodig:

  • chocolade (melk, wit, puur wat jij het lekkerste vindt)
  • siliconen vormpjes voor ijsblokjes of cupcakes
  • houten lepels
  • versiersels ik gebruikte gouden parels en kerstchocolaatjes 

 

Stappen:

1. Smelt de Chocolade

Begin met het smelten van de chocolade. Dit kun je doen in een magnetron of au bain-marie. Als je de magnetron gebruikt, zet de chocolade dan in een magnetronbestendige kom en verwarm de chocolade in intervallen van 30 seconden, roer steeds goed door om verbranding te voorkomen.

2. Chocolade gieten

Zodra de chocolade gesmolten is, giet je de chocolade in de vormpjes.

3. decoreren

Laat de chocolade in de koelkast 5 a 10 min afkoelen zodat de chocolade wat harder is. Zet de lepels er voorzichtig in en versier de chocolade lepel naar wens. Valt de lepel om, dan is de chocolade nog niet genoeg afgekoeld. Zet hem dan even terug in de koelkast en probeer het iets later nog eens.

4. Laat de lepels uitharden

Zet de chocolademelk lepels in de koelkast en laat ze minstens een uur uitharden. De chocolade moet hard en stevig zijn voordat je ze gebruikt of verpakt.

5. Verpak de Lepels

Als je de chocolademelk lepels als cadeau wilt geven, pak ze dan mooi in! Je kunt doorzichtig cadeaupapier gebruiken, of een zakje met een leuk label erop. Voeg eventueel een klein kaartje toe met de gebruiksinstructies, zoals: “Roer de lepel door een kop warme melk en geniet van je heerlijke chocolademelk!”

 

 

Chocolademelk Lepels Gebruiken:

Nu de lepels klaar zijn, is het tijd om van de traktatie te genieten! Maak een kop warme melk, roer de chocolademelk lepel erdoor en kijk hoe de chocolade langzaam smelt in de melk. Voeg wat extra marshmallows of slagroom toe voor de ultieme kerstervaring!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.