Coronaproof trakteren

Gepubliceerd op 9 september 2021 om 18:55

De vakantie is voorbij en de kinderen gaan weer naar school. Op de school waar wij werken en ook op de school van onze kids is het nog steeds de bedoeling dat kinderen die jarig zijn “coronaproof” trakteren. Oftewel een voorverpakte traktatie uitdelen. Zelf iets maken of bakken kan dus op dit moment even niet.  Maar óók voorverpakt kun je nog steeds iets leuks en origineels maken. We hebben een aantal leuke ideeën op een rijtje gezet.

zeemeermin traktatie coronaproof
zeemeermin traktatie

Zeemeermin traktatie

Als je kind dol is op zeemeerminnen, dan is dit wel een hele leuke traktatie.

Bij de action verkopen ze op dit moment deze leuke schelpen. In de schelp zit een kleine zeemeermin met een paar stickers. Ik heb er nog een klein snoepje bij gestopt, dat past precies. Daarna heb ik de schelp met wat confetti in een zakje gedaan. Het zakje heb ik versierd met washi tape en een sluitsticker.


supermario traktatie

Super Mario

Deze Mario doosjes heb ik bij Aliexpress gekocht. (Je moet ze alleen wel even zelf in elkaar zetten). Het hoofdje vul je met snoepjes. Met een transparante folie en een strikje maak je hem helemaal af.

 

Liever Pinses Peach? Die verkopen ze ook.

 


Wafel traktatie

Luikse wafels en eierwafels zijn beide voorverpakt te koop. Ze zijn heel leuk om te gebruiken als traktatie, je kunt er namelijk van alles van maken. Een indiaan, ananas, piratenschip etc.


traktatie coronaproof

Dier traktatie

Voor de dierenliefhebbers, een dier met een traktatie.

De pandabeer op de foto heeft een ingepakte Fruitella op zijn rug, maar een doosje Smarties of rozijntjes zou natuurlijk ook prima kunnen.

Je pakt het snoepje in met een leuk papiertje en knoopt het daarna met een touwtje of lintje aan het dier vast.


lolly traktatie coronaproof

Lolly’s trakteren

Een lolly als traktatie, maar dan net even anders.

Teken op dik gekleurd papier snorren en mondjes. Knip ze uit. Accentueer de randen met een zwarte dikke stift. Prik er in het midden een klein gaatje in en steek de lolly er door.


traktatie coronaproof

Boter-kaas-Fruitella's

Eerst een spelletjes spelen en daarna lekker smikkelen.

traktatie coronaproof

Piraten bootjes

Een badbootje, sate prikker met papieren vlag. In het bootje zit een schatkistje met snoepjes, een snoep haai en een chocolade munt.

sonic traktatie

Traktatie zakje

En dan hebben we natuurlijk nog het traktatie zakje. Ook coronaproof, want je kunt het zakje vullen met voorverpakte snoepjes.

Traktatiezakjes heb je tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Je kunt ze kant en klaar kopen, voor de snelle traktatie of papieren zakjes naar eigen smaak decoreren.

Zoonlief wilde "Sonic zakjes" voor zijn "Sonic verjaardag". Laten die zakjes nou nét niet overal verkrijgbaar zijn, gelukkig heeft hij een moeder die van knutselen en fröbelen houdt. Met een blauw zakje, een uitgeprint Sonic plaatje en een stukje kraftpapier kom je een heel eind......

Heb je nog leuke coronaproof traktatie ideeën? Laat een berichtje voor ons achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.